Skip to main content

Tag med veteranskibet Skødshoved rundt i Nationalparken

I starten af 1900-tallet var Skødshoved i fast rutefart og sejlede på Aarhusbugten med gods, passager og post. Nu kan passagerer igen sætte sig godt til rette i det gamle skib og opleve historiens bølgeskvulp på helt tæt hånd.

Med en række sejlture i skolernes sommerferie indbyder Nationalpark Mols Bjerge sammen med veteranskibet Skødshoved igen i år passagerer til at stige ombord og sejle med ud i Nationalparken.

En kort og en lang
Der er mange afgange og tre forskellige ruter at vælge imellem, hvis man gerne vil ud på vandet.
To af ruterne kan benyttes hele sommeren og afgår fra Fiskerihavnen i Ebeltoft i lige uger og fra Nappedam Lystbådehavn i ulige uger.

Disse ture tager begge én time og er en smuttur rundt i Ebeltoft Vig eller på sælsafari langs stenrevet ved Kalø Slotsruin.

Huse og havhaver
Alle disse sejlture tilbyder forskellige oplevelser.
Tager man med Skødshoved rundt i Ebeltoft Vig, vil den historiske søkøbstad kunne betragtes fra vandsiden, og vi sejler også ind og vender i Fregat havnen så man kan se Fregatten Jylland fra vandet.

Slotruin og sæler
Springer man på turen fra Nappedam, vil man ved selvsyn opleve, hvorfor borganlægget var så umuligt at indtage fra søsiden. Undervejs passeres også Stenrønnen, hvor Nationalparkens største sten befinder sig.
Store Rønsten vejer ca. 54 tons, og den er dermed den største kendte sten i Nationalparken. Vægten svarer til mere end 25 Volvo V40 – med den store udstyrspakke.
I dette områder er der også stor chance for at spotte sæler.

Lang tur søndag
Om søndagen sejler vi fra Ebeltoft til Nappedam eller omvendt. Det er en lang tur, som tager ca. 5 timer.

Alle disse ture bookes ved Nationalpark Mols Bjerge

Man skal vælge den dato man ønsker at sejle. Så vises dagens ture med afgangs tidspunkt og oplysning om hvilken havn vi sejler fra. Skødshoved sejler i skoleferien fra Ebeltoft i uger med lige ugenumre og fra Nappedam i uger med ulige ugenumre.